Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A japán Manami Ito csodálatos tehetség, aki műkarral hegedül. Mindig szeretett hegedülni, de 2004-ben, 20 éves korában, egy tragikus autóbalesetben elvesztette a jobb karját.

Az amputáció után Manami depresszióba süllyedt, és ez érthető is. Nem foglalkozhatott azzal, amit szeretett: nem hegedülhetett. Több mint egy évig ki sem akart mozdulni a házból, míg az édesanyja egy napon azt nem mondta neki: "Kérlek, játssz nekem újra hegedűn."

Ez újra felidézte a régi szenvedélyt Manamiban, okot és célt adott neki. Úgy döntött, más érdeklődéseit is újra feleleveníti, amelyekkel a baleset után felhagyott. Visszament tanulni, és ő lett Japán első amputált nővére. Úszóként részt vett két paralimpián is. A 2008-as pekingi paralimpiai játékokon 100 m-es mellúszásban a 4. helyet érte el, a 2012-es londoni játékokon pedig 8. lett.

Tizenhárom évvel a balesete után Manami egy új, könnyű protézist kapott egy speciálisan kifejlesztett vonóval. Így csodálatos módon újra képes volt hegedülni, és itt volt az ideje, hogy megmutassa a világnak, mire képes!

2019-ben lehetősége nyílt arra, hogy kipróbálja magát a "The World's Best" című tehetségkutatóban, Hollywoodban, amelynek házigazdája James Cordon volt. A "Csodahegedűsnek" nevezte magát, és sokak szemébe könnyet csalt, amikor játszani kezdett.

Játéka és arckifejezése egyaránt örömet és szenvedélyt sugároz, hiszen azt teheti, amit igazán szeret. Az, hogy felállhatott arra a színpadra, és a speciális protézis segítségével újra hegedűn játszhat, már önmagában is igazolja az emberi szellem erejét, és azt, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint gondolnánk.

Faith Hill, világhírű country énekesnő, a műsor egyik zsűritagja, azt mondta: "Azt hiszem, semmi sem erősebb az emberi szellemnél. Amikor úgy döntünk, hogy képesek vagyunk valamire, semmi sem állhat az utunkba, és te ma este bebizonyítottad ezt."

RuPault szintén lenyűgözte a játéka: "Büszke vagyok arra, hogy tanúja lehettem annak, ahogy legyőzöd a rád nehezedő csapásokat. Olyan lecke az, amit minden élő embernek meg kellene tanulnia."

Drew Barrymore színésznő pedig azt mondta: "Nem csak tehetséges vagy, de a világnak szüksége van arra a perspektívára, mit te képviselsz."

És valóban, Manami Ito története pontosan az, amire a világnak szüksége van. A sors sokféle megpróbáltatás elé állít bennünket, még akkor is, ha elég szerencsések vagyunk hozzá, hogy jó helyen szülessünk meg. Minden embernek le kell küzdeni különböző akadályokat az útja során, legyenek azok szellemi vagy fizikai megpróbáltatások, mint Manami Ito esetében. Ő azt reméli, hogy a története másokat is inspirál, és azt hiszem, ez nem is lehet másképp. Csak a saját elménk szabhat határt annak, mit vagyunk képesek leküzdeni, ez pedig jó emlékeztető a számunkra is, hogy haladjunk tovább, előre!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!