Jelentős módosítások léptek életbe a nemrég meghirdetett, és várhatóan 2024. július 1-jén induló Otthonfelújítási Támogatás rendszerében, amelyek számos új lehetőséget kínálnak a lakástulajdonosok számára. Lássuk, milyen újdonságokra számíthatunk, és hogyan használhatjuk ki ezeket!

Több idő a lakcím bejelentésére

Az egyik legfontosabb változás, hogy módosult a helyben lakás kritériuma. Mostantól július 1-je előtti lakcímkártyával is igazolható az ingatlan lakáscélú használata, így még van idő bejelentkezni az érintett ingatlanba, ami nagyobb rugalmasságot biztosít a támogatás igénybevételénél.

Frissen vásárolt ingatlanokra is vonatkozik

További fontos újítás, hogy a július 1-je előtti adásvételi szerződéssel vásárolt ingatlanokra is igényelhető támogatás. Ez különösen előnyös azoknak, akik mostanában vásároltak új ingatlant és tervezik annak felújítását.

Szakértői igazolás is elég a ház építési évéről

Mivel az ingatlan építési évét gyakran nem lehet tulajdoni lappal vagy használatba vételi engedéllyel igazolni, mostantól ezek hiányában az energetikai szakértő véleményét is elfogadják. Ez megkönnyíti a régebbi építésű ingatlanok tulajdonosai számára a támogatás igénybevételét.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!