Nina Christen, a tokiói olimpián a kisöbű szabadpuska női mezőnyében aranyérmet szerző sportlövő bevallotta, hogy depresszióval küzd, mióta hazatért a japán fővárosból.

A svájci olimpikon Instagram-oldalán osztotta meg gondolatait a témában, elmondása szerint sok más sportoló küzd hasonló mentális problémával az ötkarikás játékokat követően. A 27 éves sportlövő a thuni országos bajnokságot is kihagyja.

Sok olimpikonnak van hasonló tapasztalata, mint nekem. Az én esetemben a posztolimpiás depresszió álmatlanság, fáradság, motiváció és koncentráció hiányként jelenik meg, emellett erős migrén és nyakfájás is gyötör. Nem is beszélve azokról a gondolatokról, amelyek állandóan cikáznak a fejemben

- írta Christen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

NINA CHRISTEN (@ninachristen_official) által megosztott bejegyzés

Nina Christen a női kisöbű szabadpuska összetett, 3×40 lövéses számot nyerte meg az egy hónapja véget ért olimpián, légpuskában pedig bronzérmes lett. Azt egyelőre nem mondta meg a svájci sportlövő, hogy mikor tér majd vissza, csak az biztos, hogy egyelőre nem áll készen rá.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!