Egy tragikus, rég elfeledett szerelem nyomaira bukkant egy ingatlanfejlesztő egy házban, melyet azért vett meg, hogy felújítsa, majd eladja. Marjorie és Clifford történetéről egy TikTok-videóban mesélt - írja a Daily Star című brit bulvárlap.


Az Our restoration nation nevű TikTok-profil üzemeltetője a videójában megmutatja, hogy a ház, amelyet megvett inkább hasonlított szeméttelepre mint otthonra. Odabent mindent vastag porréteg borított, minden helyiségben ósdi holmik hevertek szétdobálva. Az egyik szobában egy szennyeszsákra és egy ósdi dobozra bukkantak. A dobozban egy katona jelvényei és dögcédulája mellett egy gyémántköves jegygyűrű lapult, a zsákban pedig egy album, tele fotókkal, újságkivágásokkal és táviratokkal, melyek egy tragikus szerelem történetéről meséltek.

Marjorie és Clifford a második világháború idején szerettek egymásba. A fiúnak négy testvére volt, mind az öten harcoltak, Clifford vadászpilóta volt a csendes-óceáni hadszíntéren. Marjorie és Clifford 1945 tavaszán jegyezték el egymást, amit a helyi újságban is bejelentettek. Az esküvő időpontját sokáig tervezgették. Mivel nem lehettek biztosak benne, mikor engedik majd haza a vőlegényt, az esküvői meghívókon a dátum helyét üresen hagyták.

Clifford gyakran küldött haza táviratokat, melyekben szerelméről biztosította Marjorie-t, és megígérte neki, hogy siet hozzá haza. Július 16-án azonban hivatalos távirat érkezett, melyben tudatták, hogy Clifford bevetés közben eltűnt. Néhány héttel később Japán kapitulált, a második világháború véget ért.

Marjorie hét évig gyászolta szerelmét, majd hozzáment egy másik férfihez, akivel hatvankét éven át élt házasságban. Az első szerelme emlékeit és a jegygyűrűjét azonban élete végéig megtartotta. Marjorie tizenegy évvel ezelőtt, kilencvenéves korában halt meg.

@ourrestorationnation Its amazing what you find in #abandonedhomes #ww2 #ww2veteran #ww2hero #lovestory #historic #oldhousetiktok #lostlove ♬ 3-minute meditation with a low and calm tone of bamboo flute(1030414) - Tata Yamashita

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!