Egy bőrgyógyász szerint szigorúan tilos a bolti termékminták kipróbálása, mivel nem tudhatjuk, hogy előttünk ki használta.


Baktériumtesztet hajtott végre egy tiktokozó az egyik legismertebb sminkáruház bárki által kipróbálható termékmintáin, írja a New York Post. A Magyarországon egyelőre még nem elérhető Sephora kínálatában elérhető rúzs, pirosító, szemhéjfesték és szempillaspirál mintákat vizsgálta meg.

A kommentelők közül többen is elszörnyedtek a rengeteg baktérium láttán. Akadt köztük olyan, aki megfogadta, hogy soha többet nem használ ingyenes teszttermékeket.

A tesztről készült videót itt lehet megnézni:

@howdirtyis Replying to @amelial2351027 Just how dirty are all those testers in Sephora? #science #germ #sciencebiatch #gross #nasty #howdirtyis #dirty #interesting #bacteria #sciencetok #cool #fyp #clean #foryou #micro #curious #サイエンス #科学 #実験 #バクテリア #funfact #facts #fact #germs #interestingfact #interestingfacts #interstingfactoid #amazingfact #amazingfacts #amazing #randomfacts #randomfact #randomfactsforyou #factstime #dailyfact #funfacts #factoftheday #funfactoftheday #bio #biology #biomed #lab #labwork #laboratorio #biologia #microbiologia #scitok #ScienceTok #scienceismagic #scienceiscool #sciencefair #foreigngerms #germsquad #mygerms #viral #bacterial #bacterialcontamination #petriedish #makeup #beauty #beautyhacks #sephora #sephoraconcealers #cosmetics #lipstick #blush #concealer ♬ Tropical Beach(812641) - TimTaj

Nyolc évvel ezelőtt

Egy New Yok-i bőrgyógyász korábban a Today Style-nak azt mondta, hogy senkinek ajánlja a bolti termékminták kipróbálását, mert ami valaki más bőrével érintkezett, könnyen fertőzést okozhat egy következő tesztelőnél. Dr. Debra Jaliman szerint mindenki hordoz baktériumokat a bőrén, emiatt egyáltalán nem lehet tudni, hogy akaratán kívül melyik terméket fertőzi meg.

Lorin Cole sminkes úgy védekezik a hasonló esetekkel szemben, hogy munka után mindig kétszer mossa ki az ecseteit. A két tisztítás között pedig alkoholos spay-t használ a fertőtlenítéshez.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!