Nem a Támad a Mars! ufói érkeztek meg a Földre, és nem is a Sátán ivadéka mosolyog ránk a képekről.


Az ultrahangvizsgálat többnyire egy olyan csodás pillanata a várandósságnak, amikor a szülők betekintést nyerhetnek a méhben növekvő kisbaba életébe. Ezeket a fotókat jellemzően boldogan posztolják a közösségi oldalakra a büszke anyukák és apukák. Ellenben az MRI-felvételekkel mindenki óvatosan bánik, nem csoda: ezeken a képeken néha egészen horrorisztikus arcát mutatja a gyerek, írja a LADbible.

Az MRI-berendezés mágneses mezők és rádióhullámok segítségével rengeteg keresztmetszeti fotót készít az anyaméhben növekvő testről. Ennek segítségével az orvosok pontos képet kaphatnak a gyerek állapotáról. A felvételek azonban egészen más hangulatúak, mint a cuki és meghitt ultrahangos képek: az MRI-fotók akár sokkolóan is hathatnak a felkészületlenekre.

Egy két évvel ezelőtti Twitter-posztban több fotót is megosztottak egy magzatról, aki a képek alapján leginkább egy másik bolygóról származó démongyerekre hasonlít. Akad olyan hozzászóló, aki szerint egyenesen úgy néz ki, mintha a Támad a Mars! című szatírában szereplő földönkívüliek egyike lenne.

A képek akkora felháborodást keltettek, hogy a Snopes tényellenőrzői utánajártak a felvételek valódiságának. Kiderült, hogy a fotók minden bizonnyal hitelesek, amit a Wisconsini Egyetem tudósai is megerősítettek.

„Az MRI segítségével nagyon könnyen meg lehet különböztetni a testben található különböző típusú lágyszöveteket, mi pedig többnyire lágyszövetek vagyunk. Ne feledjük, hogy többnyire vízből állunk” – mondta Jason Moody, aki MRI technológia segítségével tanulmányozza az agy időskori elváltozását.

A Sátán ivadékának tűnő ártatlan kisbabáról készült MRI-felvételeket itt lehet megnézni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!