Az 1980-as filmben Brooke Shields többször is ruha nélkül tűnt fel, pedig akkor még csak 14 éves volt.


Több mint negyven éve, 1980 nyarán mutatták be Amerikában A kék lagúna című filmet. Ez alkalomból pedig a Now What? című podcast-sorozatban újra összeült a film két főszereplője, Brooke Shields és Christopher Atkins, hogy megbeszéljék a forgatás során szerzett tapasztalataikat - szúrta ki az UNILAD.

A film Henry De Vere Stacpoole 1908-ban megjelent, azonos című regényének harmadik filmváltozata volt Randal Kleiser rendezésében. A történet lényege, hogy két gyerek hajótörést szenved, miközben San Franciscóba utaznak, és egy idilli, csendes-óceáni szigeten ragadnak. Később a két, már serdülőkorú fiatal persze egymásba szeret. A filmben több meztelen és erotikus jelenet is látható, csakhogy

A színésznő a podcastben most azt mondta, hogy a filmipar ma már egy egészen más hely, mint akkor volt, és szerinte már soha többet nem fog egy hasonló film elkészülni, amelyben kiskorúak meztelenkednek.

- emlékezett vissza Shields.

A színésznő azt is elárulta, hogy a forgatás idején olyan fiatal volt, hogy még nem is csókolózott senkivel rendesen, és hogy mindenki azt akarta, hogy a pár a való életben is randevúzzon.

„Emlékszem, hogy olyan kétségbeesetten akarták, hogy szerelmesek legyünk egymásba” - mondta Shileds. Azt is hozzátette, hogy megdöbbent ezen és már akkor azt gondolta, hogy előbb meg kéne ismerniük egymást Atkins-szel, mielőtt összeboronálják őket.

A film 1981-ben Oscar- és Golden Globe-jelölést is kapott, ugyanakkor Brooke Shields-et Aranymálna-díjra is jelölték a legrosszabb színésznő kategóriában.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!