Újabb hajmeresztő esetet osztott meg lapunkkal Both Zoltán vadállatbefogó, aki munkája során napi szinten szembesül azzal, mire képes az emberi felelőtlenség.

Legutóbb Mosonmagyaróvárról kapott egy fotót, amelyen egy szarvasvipera teteme látható egy kukatároló mellett. Zoli akkori posztjában azt írta, az állatot szinte biztosan engedély nélkül tartották, de azóta se derült ki, pontosan hogy került oda.

Hírt adtunk arról is, amikor egy sisakos kaméleon mászott egy telefonkábelen Óbudán. Egy ott lakó család vette észre, ők értesítették a szakembert, akinek végül sikerült épségben befognia az állatot.

Szintén ezen a nyáron, pár héttel korábban pedig egy utcán talált madárpókhoz hívták Újlipótvárosba, azt azonban már nem tudta megmenteni.

hirdetés

A legújabb eset főszereplője egy skorpió, amit ezúttal valószínűleg nem hobbi-állattartók "hagytak el", inkább egy külföldi szállítmánnyal érkezhetett Magyarországra.

"Egy érdi család találta meg, fogalmuk sincs, hogy került a házukba, mivel nem jártak külföldön"

– meséli Zoli, akinek az a gyanúja, valamivel véletlenül hazaszállították az állatot: vagy gyümölccsel, vagy bármi olyan dologgal, ami külföldről, a szomszédos országokból (pl. Románia vagy Horvátország) érkezett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés