Túl van az életveszélyen a londoni Tate Modern múzeum teraszáról ledobott kisfiú, de az állapota még mindig válságos - közöltek hétfőn a hatóságok.

A gyereket egy 17 éves kamaszfiú lökte ki a londoni Tate Modern múzeum kilátójából, 10 emelet magasból. A francia kisfiút - aki családjával nyaralt Londonban - mentőhelikopter vitte a kórházba.

Mikor az elkövetőt megkérdezték, hogy miért csinálta, állítólag a szociális ellátórendszert hibáztatta.

Többen is megfogták, de ekkor nagyon nyugodtan és csendesen viselkedett, egy látogató szerint semmilyen érzelmet nem mutatott. A biztonságiak egy mosdóba zárták a rendőrök kiérkezésééig, nehogy a látogatók meglincseljék.

A Daily Mail cikkében azt írta, hogy a kamaszfiú súlyos mentális problémák miatt kezelés alatt áll.

Egy ápoló azt mondta róla, hogy az egyik legbonyolultabb eset, akivel eddig találkozott. Szerinte a fiú skizofréniában szenved, hajlamos az agresszív kitörésekre,

főleg, ha elutasítják, vagy megmondják neki, hogy mit csináljon. Olyan súlyos az állapota, hogy csak két kísérővel hagyhatná el az otthont, ahol él. Ugyanakkor ijesztően intelligens, mikor egy tévés vetélkedőt együtt néztek, a fiú minden kérdésre tudta a választ.

Egy szemtanú arról beszélt, hogy a fiú furcsa viselkedése neki is feltűnt. A háta mögött voltak a kezei, és állandóan figyelte őt és a gyerekeit, ezért figyelmeztette a gyerekeket, hogy tartsák távol magukat tőle.

Nagyon megkönnyebbült, mikor elment a közelükből - mondta egy édesanya, aki a tragédia előtt pár perccel látta a 17 éves fiút.

Egy másik anya arról számolt be, hogy ő is és kisgyereke is teljes pánikban mentek a kijárat felé, mikor észrevették, hogy mi történt. Látta, hogy a kisfiú édesanyja, kiabál, zokog.

Volt aki azt hitte, hogy terrortámadás történt, és akadt, aki úgy gondolta, hogy egy műalkotást loptak el. "Félelmetes volt" - mesélte egy szemtanú. Mivel nem tudták, hogy mi történt, csak a feszültséget érezték a múzeumban. Amikor az ajtók kinyíltak, a látogatók kifutottak - mesélte.