Ellopták a kórház elől annak az ápolónak a biciklijét, aki 13 órás műszakja után indult volna haza - írja a The Sun.

A 21 éves Lily Richardson ápolónak tanul, jelenleg harmadéves, ám a járványhelyzet miatt már a frontvonalban dolgozik a Royal Victoria kórházban Newcastle-ben. A nő minden nap biciklivel jár dolgozni, az ominózus napon is szokásához híven a kórház előtt lakatolta le narancssárga biciklijét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

My new bike arrived this morning and this is my current view. Lucky ?

Lily Richardson (@lilyrichardsonx) által megosztott bejegyzés,

13 órás műszakja után fáradtan indult volna haza, ám a bicikli már nem volt a helyén, valaki ugyanis ellopta. A lány így kénytelen volt gyalog hazaindulni:

hirdetés

"Nagyon hosszú műszakon voltam túl, nem éreztem már a lábaimat, de a biciklim eltűnt, így haza kellett sétálnom."

- nyilatkozta a lány a Newcastle Chronicle-nak.

Richardson azt is elmondta, hogy csupán egy hónapja vette a biciklit, amire sok pénzt - 600 fontot, azaz körülbelül 240 ezer forintot - költött, ráadásul kifejezetten drága, biztonságos lakatot vett rá. Nem is a pénz zavarja, hanem az, hogyan volt képes valaki éppen ezekben a nehéz időkben meglopni egy egészségügyi dolgozót, akinek a bicikli létfontosságú ahhoz, hogy bejuthasson a kórházba harcolni a járvány ellen.

"Hazagyalogoltam és sírni kezdtem. Azóta is gyalog kell járnom dolgozni, egy rémálom"

- mondta a lány.

A Newcastle-i rendőrség szerint nem ez az első eset, hogy a kórház dolgozóitól lopnak, így több járőrt rendeltek ki a kórházak környékére. Richardon biciklije egyelőre nem lett meg, a tettesnek sikerült kereket oldania a kiérkező rendőrök elől.



hirdetés