A tanár bűne annyi volt, hogy rossz jegyet adott Jeremy Goodale barátjának. Az amerikai fiatal 25 év után szabadulhat feltételesen.


Szerdán életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy iowai tinit, aki 2021-ben segített agyonverni egy barátjának a középiskolai spanyoltanárát. Jeremy Goodale 25 év után szabadulhat feltételesen - írja a Daily Mail.

Goodale és barátja, Willard Miller egy ütővel verte halálra Nohema Grabert, miután a tanár rossz jegyet adott Millernek. A diák attól tartott, hogy a rossz osztályzat miatt nem tud részt venni egy külföldi tanulmányi programban. A gyilkosság után egy talicskával mozgatták a holttestet a vasúti sínek közelébe, ahol egy ponyvával takarták le, majd a ponyvára helyezték a talicskát.

Az ítélethirdetés előtt Goodale bocsánatot kért a tanár családjától, a közösségtől és a saját családjától.

- mondta a bíróság előtt a 18 éves fiatal, aki beszéde közben sírva is fakadt, majd a vádlottak padjára visszaülve az orra vére is eleredt.

Az áldozat férjének, Paulnak a testvére arról beszélt, hogy Goodale ugyan bűnbánónak látszott a bírósági nyilatkozatában, de megkérdőjelezte a kijelentései hitelességét.

A bíró döntése megfelelt az ügyészek által kért büntetésnek, míg Goodale ügyvédje azt mondta, hogy az életfogytiglani börtönbüntetés mellé nem kellett volna kiszabni kötelező minimum büntetési időt a feltételes szabadlábra bocsátáshoz.

Millert még júliusban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, ő 35 év börtön után szabadulhat feltételesen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!