"Természetesen nem lelkesedem a lemondásokért, de ilyen körülmények között ez a lehető legjobb keret. A helyzet olyan, amilyen, megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle. Most legalább a játékosaink hírnevet szerezhetnek maguknak" - mondta Alfred Gislason szövetségi kapitány.

Kapcsolódó

"Ez hazugság!" - hülyét csinált magából az elnök, bosszúsak a kézisztárok

Hasszan Musztafa tiszteletlen volt a franciákkal szemben, és még csak bocsánatot sem kért.

A keretben öt olyan játékos (Andreas Wolff, Julius Kühn, Kai Häfner, Simon Ernst, Jannik Kohlbacher) maradt, aki öt éve Eb-t nyert.

Ugyanakkor Steffen Weinhold, Johannes Bitter és Uwe Gensheimer visszavonult a válogatottságtól az olimpia után, Paul Drux térdproblémákkal bajlódik, Juri Knorr nem hajlandó felvenni a védőoltást, míg Fabian Wiede és Patrick Groetzki családi okok miatt marad ki, Hendrik Pekeler pedig jelezte, ideiglenesen szünetet kíván tartani a válogatottban.

Kapcsolódó

Nem oltatja be magát, kihagyja a kézi-Eb-t a németek tehetsége

Tavaly novemberben átesett a koronavíruson, azóta Juri Knorr a természetes immunitásban hisz.

A szövetség sportigazgatója, Axel Kromer azt mondta, bosszús, amiért néhány játékos különböző okokból nem érzi olyan fontosnak a válogatottságot, mint más nemzeteknél.

Pekeler azonnal reagált: "Ez egy nagyon tudatos döntés volt a részemről. Apaként felelős vagyok a magamért. a feleségemért és három kisgyermekemért" - mondta a THW Kiel játékosa, aki kikérte magának, hogy a válogatottság iránti lelkesedés hiányával vádolják.

Tíz éve játszom a válogatottban, hét éve európai kupasorozatokban. Ismerem a testem, és meg tudom ítélni, hogy jelenleg nem vagyok felkészülve a többletterhelésre. Senkinek sincs joga megmondani, mit csináljak!

A keretben kilenc olyan játékos található, akik még nem szerepeltek világversenyen, de bekerült Julian Köster is, aki jelenleg a német másodosztályú Gummersbach irányítója.

A német férfi kézilabda-válogatott Eb-kerete

Kapusok: Andreas Wolff (Kielce), Joel Birlehm (Leipzig), Till Klimpke (Wetzlar)
Balszélsők: Lukas Mertens (Magdeburg), Marcel Schiller (Göppingen)
Balátlövők: Sebastian Heymann (Göppingen), Julius Kühn (Melsungen)
Irányítók: Luca Witzke (Leipzig), Simon Ernst (Leipzig), Philipp Weber (Magdeburg), Julian Köster (Gummersbach)
Jobbátlövők: Kai Häfner (Melsungen), Djibril M´Bengue (Porto), Christoph Steinert (Erlangen)
Jobbszélsők: Timo Kastening (Melsungen), Lukas Zerbe (Lemgo)
Beállósok: Johannes Golla (Flensburg), Jannik Kohlbacher (Löwen), Patrick Wiencek (Kiel)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!