Bese Gergő minden korábbi megnyilvánulását érdemes lesz újranézni és -hallgatni, nagyon megváltozik a mondanivaló az új fejlemények fénytörésében.


Mi is írtunk róla, hogy pénteken a kalocsa-kecskeméti érsekség azonnali hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól Bese Gergőt, aki korábban nyíltan kiállt a kormány mellett, előszeretettel tolmácsolta a Fidesz üzeneteit. Még az LMBTQ-jogok ellen is határozottan fellépett, holott a Válasz Online információi szerint videók, üzenetek támasztják alá, hogy Bese rendszeresen melegpartikon vett részt, sőt, ezek közül néhány felvétel állítólag melegpornó-oldalakon is megjelent.

Az ügyben egy régi posztját publikálta újra Facebookon Hadházy Ákos is, aki már több mint két és fél éve, 2022 januárjában is elítélőleg írt a papról. A független parlamenti képviselő akkor azt nehezményezte: „A Pesti Tv nevű, kommunista időket idéző propagandatévében hosszasan és nyíltan agitált a kormány mellett. Röcögve kacarászik közben saját viccén, hogy ugye Karácsony miatt minden bedugul [...]. Elmondja, hogy az elmúlt tíz év legnagyobb vívmánya, hogy a pápalátogatáson nem voltak szivárványos zászlók, ezért kellene még ennek az országnak 30 ilyen év [...], a hátralevő 20 perc pedig tényleg masszív agitálás, egy békepap sem csinálta volna jobban a kommunizmusban.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!