A miniszterelnök-helyettes szerint visszataszító a kettős élet és a szemforgatás is.


Semjén Zsolt szombaton egyes szám harmadik személyben írt magáról a Facebookon, ahol többek között a bűnökről értekezett, melyek szerinte elfogadhatatlanok és botrányosak, valamint súlyosan ártanak az egyháznak.

„Súlyos bűn, de van ami még annál is súlyosabb! Menthetetlennek, visszataszítónak és botrányosnak nevezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes annak a néhány papnak a közelmúltbeli botrányát, amelyek - mint mondta - »az egyházat és a keresztény közéletet egyaránt megrázták«”

– írja a miniszterelnök-helyettes.

Semjén a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szombati budapesti konferenciáján úgy fogalmazott: „ami visszataszító, az visszataszító, ami védhetetlen az védhetetlen, a súlyos bűn az súlyos bűn, és ezt nem kell azzal relativizálni, hogy az egyházban az ilyen események töredékei a világban hasonló intézményekben előforduló bűnöknek.

„Az is fontos, hogy reflektáljanak erre – folytatta–, hogy ne hallgassanak szemérmesen: először is el kell ismerni, hogy ami szörnyű, az szörnyű, ami visszataszító, az visszataszító és ami védhetetlen, az védhetetlen. Semjén Zsolt ugyanakkor felvetette, az egyház ellenségeinek és kritikusainak, akik a gender-ideológiát propagálják, nem azt kellene mondani, hogy »welcome to the club«?”

– tette hozzá.

A KDNP elnöke úgy fogalmazott: visszataszító a kettős élet, a szemforgatás, mindez súlyos bűn.

– zárta posztját a politikus.