A klinikai szakpszichológusnak „rendszeres gendertagadó és homofób megnyilvánulásaiért” ítélte oda a díjat a Szkeptikus Társaság.


A 2023-as évben Bagdy Emőke kapta a Laposföld-díjat - jelentette be Facebook-oldalán a Szkeptikus Társaság. A jelölteket a társaság követői állították össze, a szűkített listáról a győztest pedig a szervezet tagjai választották ki.

A jelöltek között volt még:

  • Sebestyén Balázs tévés és rádiós műsorvezető, aki „tényekre alapuló tájékoztatás és szórakoztatás helyett a szóbeszédekre és laikus saját fejtegetésekre épülő, de nagyon határozottan, nagy nyilvánosság előtt előadott álhírek és összeesküvés-elméleteket terjeszt”.
  • Máté Gábor pszichológus „a lelki traumák és a daganatos megbetegedések közötti összefüggések tudományosnak feltüntetett túldimenzionálásával tévhitek terjesztéséért, valamint az orvosi etika szabályainak a rendszeres és súlyos megsértéséért”,
  • Bogár László közgazdász, amiért „jóslás kategóriájába tartozó laikus elemzéseiért, amelyeket széles nyilvánosság előtt olyan köntösben fogalmaz meg, amely azt a látszatot kelti, mintha az előrejelzései megalapozottak lennének”,

    A Laposföld-díjat minden évben olyanoknak ítélik oda, akik a legtöbbet tették a tudomány elfogadottsága ellen. 2021-ben Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, az „Orvosok a tisztánlátásért” szervezet tagjai nyertek, tavaly pedig a a különböző gyógygombákat és C-peptidet tartalmazó termékeiről híressé vált Varga Gábor érdemelte ki az első helyet.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!