Rákóczi Feri először próbálná megbeszélni a dolgot, Balázs szerint viszont nem lenne türelmes, annyit mondana, hogy „meg ne lássalak még egyszer, mert beleállítom a vasvillát a hátadba”.


Mi is írtunk annak a 39 éves pedagógiai asszisztensnek az ügyéről, aki tiktokos videókban beszélt arról, hogy egy 15 éves fiúval van viszonya. B. Zsolt az óbudai Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában dolgozott, állásából azonnali hatállyal elbocsátották, és vizsgálat indult ellene.

A téma Sebestyén Balázsék reggeli műsorában is szóba került.

B. Zsolt azt is kifejtette, hogy nem követett el bűncselekményt, mert Magyarországon a beleegyezési korhatár a 14. életév. Ennek értelmében aki betöltötte ezt az életkort az jogot formál a szabad szexuális életre. A műsorvezetők szerint viszont ennek ellenére etikailag problémás az ügy, és arról beszéltek, hogy ők maguk hogyan reagálnának, ha az ő kamasz gyerekük hozna haza egy 40 éves férfit.

Rákóci Feri szerint elsőre talán leülne megbeszélni a dolgot, de Balázs szerint ez nem így történne.

- mondta Balázs. Úgy gondolják, hogy törvényi változtatás kell, felemelni a beleegyezési korhatárt, legalább 16 évesre. Arra is kitértek, hogy bár 14 évesen az ember jogot kap a szabad szexuális életre, de ezzel szemben alkoholt, cigarettát nem vehet még ilyenkor, és jogosítványa sem lehet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!