Szerinte a mai világban nagyon óvatosan kell fogalmazni, és mindenki túl érzékeny lett a humorral kapcsolatban.


Sebestyén Balázs a HVG Fülke című podcastjának vendége volt. A műsorvezető az utóbbi időkben kedvencnek számító témájáról, a "píszíségről" is beszélt. Szerinte manapság a rádiósoknak egyre inkább lábujjhegyen kell járniuk, mert a legtöbb téma sért valakit vagy valakiket.

„Nyilván öregedtünk, értünk egy kicsit. A hallgató is változik, az ország is változik, a hangulat is változik, tulajdonképpen az egyetlen állandó dolog az életünkben, hogy folyamatosan átalakulunk és változunk. Nekünk, műsorvezetőknek nagyon nehéz megtalálni ezt a középutat, hogy szórakoztassál, legyen egy kis röhögés, de adjál is valamit, legyen komoly téma, tehát, hogy mindenki megtalálja azt, amiért szeret rádiózni” – mondta el véleményét a műsorvezető.

Balázs legutóbb akkor került a sajtó célkeresztjébe, amikor egy transznemű műkorcsolyázott figurázott ki.

„Milyen állítás az, amivel igazolni tudod, hogy én transzfób vagyok? Az, hogy felvetek egy olyan dolgot, hogy oda felmegy valaki, aki nem tud korcsolyázni, és véleményem szerint csak azért van ott, mert transz?

– fogalmazott a műsorvezető. Hozzátette, a "genderügyben" van számára néhány furcsa dolog. „Amikor a "hölgyeim és uraim" megszólalást el kell vetni, mert ez valakit zavar, akkor én azt furának tartom... Mindenki úgy él, olyan testben és lélekben, ahogy szeretne, de attól nekem az évezredes hagyományaimat, kultúráimat ne kelljen átírni és ne kelljen megváltoztatni!” – fejtette ki véleményét. Ugyanakkor szerinte fontos ezekről a témákról beszélni, ezért tartja jogosnak, hogy megemlítsen ehhez hasonlókat a rádióban.

Szerinte Rákóczi Ferivel és Vadon Janival ők nem számítanak "megmondóembernek", hitelességüket pedig azzal támasztják alá, hogy sokszor vendégeket, szakértőket hívnak fel az adott témában. Magánvéleményükben pedig, úgy gondolja, óvatosságra intette őket az a "túltolt érzékenység", amely ma már a világra jellemző, mert mindenki mindene meg akar sértődni.

– panaszkodott a podcastban Balázs.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!