Ebben a hónapban már látható a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher karrierjét és síbalesetét feldolgozó dokumentumfilm a Netflix műsorában. Szeptember 15-től lesz elérhető az a dokumentumfilm, amely a német exversenyző pályafutását dolgozza fel. A film Schumacher karrierjét állítja a középpontba, de most először mesél a család a pilóta súlyos síbalesetéről és az azt követő időszakról, írja az MTI.

A tragédia 2013 decemberében, az Alpokban érte a hétszeres vb-győztest, aki a baleset következtében súlyos agysérülést szenvedett, több napon keresztül életveszélyes állapotban volt. A filmben megszólal Schumacher felesége, Corinna, aki felidézi a nyolc évvel ezelőtti tragikus napot.

Soha nem hibáztattam Istent azért, hogy ez megtörtént. Ez tényleg csak balszerencse volt. Ennél nagyobb balszerencse már nem is érhet az életben

- mondta az exversenyző felesége. Schumachernek az 1999-es Silverstone-ban elszenvedett lábtörése kivételével nem volt nagyobb balesete pályafutása során.

Kapcsolódó

Jó hírek érkeztek Michael Schumacher állapotáról

Jean Todt, a Ferrari korábbi csapatfőnöke szerint az állapota lassan, de biztosan javul.

Corinna Schumacher a filmben azt is elmondja, hogy a család összetart, együtt élnek, együtt végzik a terápiát, elmondása szerint férje jobban van, és érzi, hogy számíthat a családja támogatására.

Michael itt van, más, de itt van és ez erőt ad nekünk

- mondta a legenda felesége.

Schumachernek két gyermeke van, lánya, Gina-Maria 24 éves, fia, a 22 éves Mick szintén F1-es versenyző, az idén mutatkozott be az elitkategóriában a Haas csapatánál. A világbajnok gyermekei is szerepelnek a dokumentumfilmben, mesélnek édesapjukról, és arról is, hogy mennyire viselte meg családjukat a baleset.

A filmben nem térnek ki Schumacher jelenlegi állapotára, a család ebben a tekintetben továbbra is elzárkózik a nyilvánosság elől. A produkcióban kamera elé állt még Bernie Ecclestone, a F1-et irányító cégcsoportok korábbi vezetője, Flavio Briatore, a Renault korábbi csapatfőnöke, Jean Todt, a Scuderia Ferrari volt csapatfőnöke, Ross Brawn, a F1 jelenlegi sportigazgatója, és Michael Schumacher egykori legnagyobb riválisa, a kétszeres vb-győztes finn Mika Häkkinen is.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!