Politikailag egyoldalú, szelektív bélyegsorozatot adott a Magyar Posta a rendszerváltás 30.évfordulójára, a Schmidt Mária vezette "30 éve szabadon" emlékév keretében - írja cikkében az Index. Emlékezetes ugyanakkor az is, hogy korábban családja Solt Ottília és Rajk László arcképét sem engedélyezte, hogy a bélyegre nyomják.

Nem engedélyezik Schmidt Máriáék emlékbélyegét

Nemrég Rajk László özvegye tiltakozott.

Nem a bélyegekre tett személyiségek történelmi jelentőséggel van probléma, sokkal inkább az arányokkal. Például aránytalannak tűnik, hogy az MDF öt alapítóval jelenik meg, más későbbi parlamenti pártok eggyel sem. És a népies, jobboldalinak elkönyvelt szereplők abszolút túlsúlyban vannak a liberálisokhoz képest. De Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök sem fért be a sorozatba.

Közzétette: Magyar Posta - 2019. december 16., hétfő

Íme a névsor:

  1. Beke Kata író, az MDF-be 1988-ban lépett be.
  2. Csengey Dénes író, MDF-alapító.
  3. Csoóri Sándor költő, MDF-alapító.
  4. Csurka István író, MDF-alapító.
  5. Karátson Gábor festő.
  6. Krassó György, közgazdász, szamizdat kiadó.
  7. Sütő András erdélyi író.
  8. Szabad György történész, MDF-alapító.

Kiemelt kép: Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Schmidt Mária történész, a 30 éve szabadon Emlékév kormánybiztosa és Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója (b-j) a rendszerváltoztatás folyamatában jelentős szerepet vállaló közéleti szereplők emlékére készült bélyegek kibocsátásán a Terror Háza Múzeumban 2019. december 16-án. Az Elekes Attila André tervei alapján készült bélyegkisíven Csengey Dénes író, Csoóri Sándor költő, Csurka István író, Karátson Gábor festő, író, Krassó György közgazdász, újságíró, Sütő András író, Szabad György történész és Beke Kata író látható. MTI/Bruzák Noémi


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!