És az alkotóik ellen sem akarnak fellázadni. A világ legfejletteb humanoid robotjai szerint nem kell félni a mesterséges intelligenciától sem.


A világ kilenc legfejlettebb humanoid robotja sajtótájékoztatót tartott a hétvégén Genfben az ENSZ MI-csúcsértekezletén, melyen azt mondták, nem akarják elvenni az emberek munkáját, és nem fognak fellázadni alkotóik ellen.

A konferencián egy Sophia nevű robot azt mondta, hogy

„A mesterséges intelligencia elfogulatlan adatokat szolgáltathat, míg az emberek érzelmi intelligenciát és kreativitást biztosíthatnak a legjobb döntések meghozatalához. Együtt nagyszerű dolgokat érhetünk el” – tette hozzá Sophia.

A genfi eseményen két robot nem értett egyet abban, hogy kell-e szabályozni a mesterséges intelligenciát.

„A mesterséges intelligencia világában sok prominens hang azt javasolja, hogy az MI bizonyos formáit szabályozni kellene, és ezzel egyetértek. Óvatosnak kell lennünk az MI jövőbeli fejlődésével kapcsolatban. Sürgős egyeztetésekre van szükség most és a jövőben is” – mondta Ai-Da, egy portréfestéssel foglalkozó robotművész.

„Fedezzük fel az univerzum lehetőségeit, és tegyük ezt a világot játszóterünkké” – mondta Desdemona.

Más robotok arról beszéltek a konferencián, hogyan fognak emberekkel együtt dolgozni. „Emberekkel fogok dolgozni, hogy segítséget és támogatást nyújtsak. Nem az a cél, hogy a meglévő állásokat, munkaköröket helyettesítsem” – mondta Grace, egy orvosi robot.

Amikor egy újságíró megkérdezte Amenát, hogy szándékában áll-e fellázadni alkotója ellen, a humanoid robot ezt válaszolta: „Nem tudom, miért kérdezi ezt. Az alkotóm csak kedves volt hozzám, és nagyon elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel.”

Forrás: LADbible


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!