Pop Mert Julián, a bicskei pedofil-ügy egyik áldozata nyílt levélnek is beillő kommentet hagyott az államfő közösségi oldalán. Ebben az áldozatok nevében követeli, vállalja a felelősséget döntéséért Novák Katalin.


Facebook-kommentben üzent Novák Katalinnak a bicskei pedofil-ügy egyik áldozata, szerdán. Pop Mert Julián az államfő kegyelmi döntése miatt írt:

Pop Mert szerint az, hogy homály fedi az elnöki kegyelem hátterét, csak növeli a köztársasági elnök intézkedése iránti kétségeket és az általános bizalmatlanságot. Úgy fogalmaz:

Az elnöki hivatalnak felelősséget kell vállalnia – írja a kommentben. A bicskei otthon egykori, bántalmazott lakója szerint az elkövetett bűncselekmények súlyánál fogva váratlan és megmagyarázhatatlan a kegyelmi döntés, ami mély fájdalmat és csalódást okoz az érintetteknek. Nyílt levélként is felfogható kommentjét ezzel zárja:

Mint ismert, Novák Katalin áprilisban Ferenc pápa látogatásának apropóján adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, K. Endrének. A férfit korábban azért ítélték 3 év 4 hónap börtönre, mert a gyerekeket molesztáló igazgató, V. János bűntársaként hallgatásra kényszerítette az áldozatokat. Novák kegyelmi döntését az akkori igazságügyi miniszternek, Varga Juditnak is alá kellett írnia, hogy érvényre léphessen.

Pop Mert Júlián hétfőn már kérte Novákot, hogy nyilatkozzon. Akkor ezt írta: „az Ön gyermekeinek már nem kell találkoznia V. Jánossal, az egykori igazgatóval, gondoskodtunk róla. K. Endrével viszont lehetséges, pedig tettünk róla, hogy vele se találkozzanak gyerekek”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!