Tápiószecső nyugalmát szombat délután drámai történések zavarták meg.

A 45 éves M. Istvántól nem állt messze a csetepaté, előfordult, hogy a falusi kocsmában verekedésbe keveredett, ahova kardjait is magával vitte. Azonban ezúttal idős édesanyjával közös otthonukban történhetett volna akár tragédia is.

A Blikk úgy tudta, hogy a pszichiátrián kezelt férfi kizárta saját anyját a házból, majd üvöltve közölte, hogy bárki, aki bemerészkedik, bajba kerülhet.

Az édesanya végül kihívta a rendőröket, mivel attól tartott, hogy a fia a birtokában lévő késsel, tőrrel, számszeríjjal, karddal vagy dárdával kárt tehet valakiben.

Egy szomszédasszony elmondása szerint az édesanya hosszasan kérlelte a fiát, hogy vessen véget a tébolynak, de végül nem maradt más választása, mint a rendőrség.

Az órákig tartó káosznak végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai vetettek véget.

"A Terrorelhárítási Központ 2019. augusztus 3-án Tápiószecsőre vonult, mert egy családi házban egy pszichiátriai beteg elzárkózott. Hozzátartozója szerint számszeríj, kard és dárda volt nála, a helyszínre érkező rendőröket azzal fenyegette, hogy használni fogja azokat. A TEK tárgyalójának sikerült kapcsolatot létesíteni a zavart idegállapotú, 45 éves férfival. A hosszas, több órán át elhúzódó akció végén sikerült sérülésmentesen intézkedés alá vonni a testes, izmos, 195 cm magas és kb. 120 kilós férfit"

- adta hírül a TEK.

M. Istvánt végül a mentők vitték el.