A tömeg a Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz is ellátogatott, ahonnan polgári engedetlenség miatt rúgtak ki tanárokat. A menet végcélja az Oktogon, ahol többen is beszédet mondanak.

Elindult egy több ezer fős tömeg a Hősök teréről, akik első állomásukként a Kölcsey Ferenc Gimnáziumot ejtették útba. Ez az az iskola, ahonnan polgári engedetlenség miatt több tanár rúgtak ki, többek között az elégedetlenség arcává váló Törley Katalint és Palya Tamást is. A gimnáziumnál Tóth Bence a tömegnek elmondta: akkor döntötte el, hogy elhagyja a tanári pályát, amikor szembesült vele, hogy kirúgták kollégáit. „A megoldás keresésnek már a látszatát sem akarják mutatni, egyszerűen utcára teszik a szeretett tanárokat” – mondta el Tóth. A tömeg többször is azt skandálta, hogy „Mocskos Fidesz!” és „Pintér, takarodj!”.

A tüntetők ezután Oroszország budapesti nagykövetségéhez vonultak. A követség épületét már korábban kordonokkal vették körül. A tömeg egy része a legendás „Ruszkik, haza!” mondatot skandálta az épület előtt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!