Ma már nem csak a fitneszteremre, az aerobicórákra vagy az úszásra gondolhatsz, ha télen keresel sportolási lehetőségeket - sőt. Napjainkban megszámlálhatatlanul sok sportolási lehetőség létezik, így szinte mindenki megtalálhatja azt a testmozgást, ami a leginkább illik hozzá, legyen szó olyan klasszikusokról, mint a futás, a csoportos aerobic óra és a konditermi erősítés, vagy pedig olyan extravagáns mozgásformákról, mint a rúdtánc, a falmászás vagy éppen a boksz.

Kipróbálnám én, de biztos béna lennék, és különben sem tudom, hol lehet - mormogod most talán magadban. Olvass tovább, és mindjárt kiderül, hogy ezeket a mozgásformákat tényleg bárki elkezdheti. Cikkünkben tippeket adunk ahhoz, hol tudod kipróbálni a választott sportot, de ahhoz is, hogyan érdemes belevágnod.

1. Rúdtánc

A rúdtáncról sokaknak az erotikus klubok villannak be először, pedig már régen kilépett ebből a világból, és valódi sportággá vált, ami igazán kemény fizikai erőnlétet és rengeteg gyakorlást igényel. Nem hiába vannak ma már rúdtánc-világbajnokságok…

Szerencsére könnyen tanulható ez a sport, nem igényel semmilyen tornász múltat, és akkor sem kell megijedned, ha nem tudsz felmászni a rúdra, vagy nem vagy elég hajlékony. Mindkettő gyakorlással fejleszthető, és az alapok nagyon sok talajról indított gyakorlatot, illetve forgást tartalmaznak. Kezdőként heti két edzés javasolt, hogy minden alkalommal erősödjenek a szükséges izmok.

pylon-1287820_1280

Mit viselj?

Olyan ruhát, ami nem akadályoz a mozgásban: rövid sortot és pólót, lehetsz mezítláb vagy zokniban.

Hol?

Ma már Budapesten és vidéken is sok helyen tanulhatod a rúdtánc művészetét. A legelső ilyen stúdiót Pirner Alma alapította 2003-ban. A stúdióban 15 óratípus közül válogathatsz, a rúdtánc mellett más mozgástípusok is vannak, a rúdtánc iránt érdeklődők pedig minden egyes fokozaton találhatnak maguknak csoportos vagy éppen egyéni órát.

Mennyiért?

Csoportos órákra az egy alkalmas jegy ára 2650 forint, de többféle bérlettípus közül is válogathatsz, All You Can Move Sportpass-szal pedig L-es bérlettől (10.900 Ft/fő/hó és akár minden nap sportolhatsz vele) felfelé veheted igénybe a szolgáltatásokat.

2. Boksz

A boksz sem csak a filmes akcióhősök sajátja, önvédelmi vagy stresszlevezetési célokat is szolgálhat. Ha a boksz mellett döntesz, nem csak ütni tanulsz meg, vagy éppen kitérni az ütés elől, de hihetetlen állóképességre is szert teszel majd az edzések során. Kezdőként heti két edzés az ajánlott itt is. Az órák bemelegítéssel kezdődnek, utána jöhet az ütések, ütéskombinációk tanulása, a zsákolás és az ugrókötelezés. Kezdőként elsőnek az ütéseket tanulod a levegőben, majd bokszzsákon, később ellenféllel tökéletesítheted a technikádat, küzdhetsz.

boxer-1923670_1280

Mit viselj?

Bokszedzésre kényelmesen, kb. úgy öltözz, mintha kondiba mennél: edzőnadrág, felső, tornacipő és idővel majd jöhet a bokszkesztyű.

Hol?

Ma már nagyon sok edzőterem kínál bokszórákat is a csoportos órái között. Ha te a klasszikus boksztermek hangulatára vágysz, azok közül is bőven tudsz válogatni. Ezekben sokszor profi bokszolóktól tanulhatsz, olyanok között, akik akár versenyszinten űzik ezt a sportot. Budapesten például ilyenek a BoxAkadémia és a Hobbiboksz.

Mennyiért?

A Hobbibokszban egy alkalom 1500 forintba kerül, de vannak bérletek is, de All You Can Move Sportpass-t is elfogadnak, L-es csomagtól (10.900 Ft/fő/hó és akár minden nap sportolhatsz vele), a BoxAkadémiába már M-es kártyával (10.000 Ft/fő/hó alatt és akár minden nap sportolhatsz vele) is mehetsz, itt pedig egy alkalom 3000 forint.

Mi az az All You Can Move?

Az ALL YOU CAN MOVE SportPass egy olyan multifunkcionális sportbérlet, mellyel az ország szinte összes sportlétesítménye - uszodák, boxtermek, jógatermek, fitnesztermek, mászótermek, atlétikai pályák, tánccentrumok, korcsolyapályák, golfpályák, squashpályák, teniszpályák, rúdtánc órák, wakeboard pályák, strandok, stb - látogatható korlátlanul. Sportolj akár naponta, minden nap más létesítményben! Hogy hogyan lehetsz AYCM Klubtag, hogyan igényelheted és hol használhatod a SportPass-t? A válaszért és az AYCM ÚJ AJÁNLATÁÉRT KATT IDE!

mt_6

3. Falmászás

A falmászás nemcsak a sziklamászók kedvenc sportja, akár te is belekóstolhatsz, milyen lépésről lépésre egyre magasabbra kúszni egy meredek falon, szíjjal és a saját erőből felhúzni magad. A falmászás ráadásul nemcsak az erőnlétre és az alakodra van jó hatással, de a taktika gondolkozásra is, pluszként pedig jár mellé egy nagy adag adrenalinlöket. Jelentkezhetsz tanfolyamokra is, de bármelyik mászóterembe is mész, a mászómester segítségedre lesz, akkor is, ha kezdő vagy. Az órára érdemes párban érkezni, hogy legyen biztosító személyed, olyan, akiben nagyon megbízol.

climber-486023_1280

Mit viselj?

Kényelmes, de nem bő ruhát, ami nem akadályoz a mászásban és könnyedén be tudod magad szíjazni. A cipőd talpa pedig legyen nagyon tiszta!

Hol?

A falmászótermek külön kis birodalmak, ahol tényleg a plafonig mászhatsz, biztonságos körülmények között. Mint például a Mászóbirodalom, ahol egy kétszintes terem áll a falmászók és a boulder iránt érdeklődők rendelkezésére, és a kezdőktől a profikig mindenkit várnak.

Mennyiért?

A felnőtt jegy egy alkalomra 1750 forint, a biztosító jegy pedig 500 forintba kerül. A különféle bérletkonstrukciók mellett itt is érvényes az All You Can Move Sportpass-od, itt M-es csomagtól (10.000 Ft/fő/hó és akár minden nap sportolhatsz vele) érvényes.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!