Mint írják: a dolgozók nem velük állnak jogviszonyban, hanem a gyártó cégekkel, de remélik, hogy a vitás kérdések mihamarabb rendeződnek.


Korábban beszámoltunk róla, hogy hétfő délelőtt 11 órától 12 óráig előre bejelentett demonstrációt tartott kb. 40 ott dolgozó, külsős vágó az RTL székháza előtt néhány támogatóval együtt. A főműsoridős (tehát nem a napi működést érintő RTL Híradó és más hasonló műsorok) műsorok vágói reggel nyolctól délután egyig nem vették fel a munkát.

A Media1-nek küldött válaszában az RTL arról ír, hogy az október 16-án (azaz a mai napon) a csatorna székháza elé szervezett demonstráció szervezői nem az RTL munkavállalói, hanem a gyártócégekkel jogviszonyban álló vágók és egyéb műszaki feladatokat végző személyek. Hangsúlyozzák, hogy az RTL a demonstrációról nem kapott képviseleti joggal rendelkező személytől hivatalos és jogszerű előzetes tájékoztatást és ilyen megkeresés az RTL munkavállalóitól sem érkezett.

– közölte a televíziós társaság. Hozzátették: „az RTL Magyarország bízik benne, hogy az esetleges vitás kérdések mielőbb rendeződnek, és nem azoknak a nézőknek az érdekei sérülnek a konfliktusban, akiknek szórakoztatásáért, tájékoztatásáért mindenki közösen dolgozik az iparágban.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!