A csatorna munkatársa egész Budapesten egy aktív oltópontot talált, de az is csak 18 év alattiakat fogadott. Pedig a háziorvosok szerint tombol a Covid-járvány.


Egy budapesti háziorvos csak a mai rendelésén több mint 10 covidos beteget szűrt ki. De nem csak itt volt tele a váró, hetente 250 ezer beteg jelentkezik az országban felsőlégúti tünetekkel – adta hírül az RTL.

Ezek túlnyomó részét a Covid okozza, az orvosok szerint pedig erre az ünnepek után várható még egy influenzajárvány is. Keczéry Attila budapesti háziorvos a tesztek számán mutatta meg a csatornának, mekkora mértéket öltött a Covid-járvány: „Egy egész doboznyi ürült ki a mai nap folyamán, bőven 20 teszt fölött vagyunk, ebből volt több mint 10 pozitív a mai napon, tehát itt nem lopjuk a napot én azt hiszem” – mondta az orvos. Hozzátette:

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ légúti figyelőszolgálata szerint a 49. héten 262 ezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel.

Békássy Szabolcs háziorvos szeirnt Covid-oltásból is rendelkezésre áll százezres nagyságrendben a Pfizer omikron variánsra kifejlesztett változata. Ezek elérhetőek a vármegyei irányítókórházaknak az oltópontjain.

Az RTL azonban mást tapasztalt. A csatorna munkatársa az EESZT rendszerén keresztül próbált oltásra jelentkezni Budapesten.

A csatorna Pest megyében sem járt több sikerrel. Mindössze néhány megyeszékhelyen volt elérhető oltás.

A háziorvosok szerint az influenzaoltás elérhető náluk és javasolják is, akárcsak a maszk viselését. Az RTL kérdezte a Nemzeti Népegeszségügyi és Gyógyszerészeti Központot, hogy milyen oltások érhetők el a koronavírus ellen és azt is, hogy hol, de hétfő estig nem válaszoltak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!