Az anya a helyszínen életét vesztette, de a 33. hetes magzatot a kiérkező mentősök császármetszéssel világra segítették és újraélesztették, majd kórházba vitték.


Szörnyű tragédia történt Kecskeméten. Mi is írtunk róla, hogy egy várandós nő életét vesztette, amikor kocsijával árokba hajtott és fának ütközött Kecskemét határában szerdán. A helyszínre két mentőhelikopter és egy koraszülöttmentő is érkezett. A terhessége utolsó harmadában járó kismama Kecskemét felé tartott, amikor az út szélére sodródott, árokba hajtott és fának csapódott. A helyszínre érkező mentősök császármetszést végeztek, de az újszülöttet újra kellett éleszteni, a babát azonnal kórházba szállították. Az édesanya életét már nem tudták megmenteni.

Az RTL Híradó több forrásból származó értesülése szerint

A portál emlékeztet rá, hogy a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat a közösségi oldalán szerda este még arról számolt be, hogy a szerencsés véletlennek köszönhetően egy neonatológiai képzésben résztvevő veszprémi kolléga is a helyszínen volt, így az ő közreműködésével tudták a 33. hétre, 1700 grammal császármetszéssel világra segített babát újraéleszteni, " a baba szívét elindítani, a keringést helyreállítani, a hiányzó légzést lélegeztetőgéppel pótolni és a koraszülöttet szállítható állapotba hozni. A szállítás ezután a kritikus kórélettani helyzet ellenére is sikerrel járt”

- írták akkor.

Ezt követően csütörtökön az RTL Híradó úgy értesült, hogy a baba meghalt. Hivatalos megerősítést az eljáró hatóságoktól nem kaptak még.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!