Most csütörtökön hirdetnek új tarifát annak a 450 ezer autósnak a biztosítók, akik 2010 előtt vásárolták kocsijukat. A GKI szerint a biztosítók költségei részben az ágazati különadó miatt ugrottak meg.


Átlagosan 15%-kal drágulhat a kötelező biztosítása 450 ezer autósnak, akik 2010 előtt vásárolták kocsijukat - számolt be róla az RTL Híradó az alkuszok várakozása alapján. Most csütörtökön hirdetnek számukra új tarifát a biztosítók.

- mondta Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke, aki szerint az érintett autósok 36-38 ezer forintos éves átlagdíjra számíthatnak

Az RTL által megszólaltatott egyik autós arról beszélt, hogy 20 éve vásárolt kocsiját egyre kevesebbet hajtja a drága üzemanyag és a kötelező biztosítás magas díja miatt. Tőle tavaly már 44 ezer forint kértek el.

A GKI szerint megugrottak a biztosítók költségei részben az ágazati különadó miatt, amelyet tavaly, a rezsicsökkentés fenntartásra hivatkozva vetett ki a kormány.

- mondta Molnár László, a GKI vezérigazgatója.

Az érintett autósok legkésőbb december elsejéig mondhatják fel a szerződésüket, ha a meglévőnél kedvezőbb ajánlatot találnak. Az új kötelező biztosítást pedig az év végéig kell megkötniük.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!