Varga Judit volt férje szerint egy miniszter akarta kész helyzet elé állítani a miniszterelnök irodájának is otthont adó Karmelita kolostorban.


Diplomáciai karriert ajánlottak neki, ha külföldre megy, és itthon hagyja a Varga Judittal közös gyerekeit – ezt mondta Magyar Péter az RTL Híradónak.

A közösségi médiában és a közéletben az elmúlt hetekben különösen aktív ügyvéd a csatornának elmondta: 2020-ban a Karmelitában próbálták erről győzködni. A Nemzetbiztonsági Bizottság tegnapi zárt ülése után a Fidesz frakcióvezetője arról posztolt, a titkoszszolgálat egyetlen tagja sem vett részt Magyar Péterrel ilyen találkozón. Ő azonban azt mondja, nem is egy titkosszolgálati ember győzködte, hanem egy miniszter.

– nyilatkozta a volt igazságügyi miniszter exférje a Híradónak.

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője kedden kiadott nyilatkozatában leszögezte: „a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót.” Magyar Péter viszont azt mondja, ilyet soha nem is állított. „Szükségtelennek tartottam megnevezni ezt az illetőt, szerintem aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet, vagy hallgatta a Partizán-interjúmat, az össze tudja tenni a képet, és pontosan tudja, hogy kire gondoltam” – mondta az elmúlt másfél hétben érzékeny információkkal támadó Magyar.

A titkos műveletek viszont szerinte is szóba kerültek az adásban, csak épp a telefonja kapcsán, amit nemrég bevizsgáltatott, és találtak rajta valamit. Kocsis Máté a Nemzetbiztonsági Bizottság ülése után azt írta: „Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban”.

Másképp fogalmazott az RTL Híradónak telefonon Sas Zoltán:

– mondta a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke, akivel Magyar Péter korábban egyeztetett is.

Magyar szerint nem véletlen, hogy ezekkel a szavakkal írta körül a helyzetet bizottsági elnök: „Nyilván ebben az állításban indirekt az is benne lehet egyébként, hogy legális, engedélyezett lehallgatási vagy egyéb tevékenységeket folytattak velem kapcsolatban” – fogalmazott a korábban fideszes körökben otthonosan mozgó üzletember.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!