A sztár egészen extrém készítményeket is fogyaszt, miközben betegsége nem múlik. Istentiszteletekben való segédkezéssel is igyekszik elviselhetőbbé tenni a bent eltöltött időt.


Korábban mi is többször beszámoltunk az áramlopási ügye miatt börtönbüntetését töltő Galambos Lajos állapotáról, többek között arról is, hogy alig valamivel a bekerülése után a berettyóújfalui börtönkórházba kellett átszállítani.

A Blikk most megírta: a művész egészsége az utóbbi időben sokat romlott.

Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixlova tudom elfogyasztani. Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem” – üzente a lapnak ügyvédjén keresztül Lagzi Lajcsi. Hozzátette:

„Már nem tudtam mit kitalálni, hogy valamennyi kalóriát azért bevigyek a szervezetembe, így kacsazsírt szoktam tenni a teámba, azt szürcsölöm el. Mivel a gyomrom már nem bírja a sok leturmixolt ételt sem, kértem, hogy szinte csak leveseket kapjak, legalább azoknak a levét meg tudom inni. Hiába vagyok a bevonulásom óta az egészségügyi részlegen, a betegszobán sem javultak az egészségügyi értékeim, sőt: vannak, amelyek romlottak is.”

A sztár ügyvédeje, dr. Csontos Zsolt a Blikknek elmondta: a börtön egészségügyi központjában két nap alatt igazolták azokat a súlyos betegségeket, amiket korábban kint, a bíróság előtt nem láttak igazoltnak. „Az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége, mindenkinek, így az elítélteknek is joga van a testi és lelki egészséghez. A büntetés-végrehajtás nem jelenti azt, hogy ha valaki a meglévő betegségei mellett bevonul, akkor az aktuális egészségi állapota romolhat, vagy akár azt csak veszélyeztethetik. Ennek a jogi felelőssége a büntetés-végrehajtási intézeteket terheli” – fejtette ki a jogi képviselő.

– fogalmazott határozottan az ország legnépszerűbb trombitása, aki mesélt arról, hogy a benti létet többek között istentiszteletek látogatásával próbálja elviselhetőbbé tenni. „A misét a Pannonhalmáról érkező két ferences szerzetes lelkész tartotta, a példabeszédet pedig én olvashattam fel. Sőt, a miseénekek előkészítésében is aktívan részt vettem, mondhatni, ministráltam. Különös módon egy gyermekkori álmom is teljesült itt, a börtönben, hiszen kiskoromban kántornak készültem...” – mesélte Galambos Lajos.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!