A szolgáltatókat korábban már felszólította, hogy csináljanak föld alatti kábeleket. Egyikük szerint az infrastrukturális feltételeket a polgármesteri hivatalnak kellett volna kiépíteni.


Temesvár egy része kábeltévé és internet nélkül maradt, miután a város polgármestere személyesen vágott le több kábelt is hétfő este. Nicolea Robu szerint a vezetékek rontották a városképet, és már többször felszólította a szolgáltatókat, hogy vigyék föld alá a kábeleket.

Az akció nyolc szolgáltatót érintett, és a megszűnt kábelek miatt tévés és netes szolgáltatások váltak elérhetetlenné az érintett előfizetők otthonaiban.

A polgármester a felelősséget a szolgáltatókra hárította, szerinte azok nem tisztelik az ügyfeleiket, mert ha tisztelnék, akkor nem jutott volna idáig a dolog. Sajnálatát fejezte ki, hogy a fogyasztók önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe - írta a Maszol.ro.

Többek között a polgármesteri hivatalt is érintette a vezetékvágás miatti szolgáltatás kiesés, de ők, ezt az áldozatot is hajlandók vállalni a cél érdekében

- mondták.

Az egyik szolgáltató azt mondta, hogy bár valóban kaptak felszólítást a földkábelek kiépítésére, de azt nem lehet egyből megoldani. Sőt, szerintük a polgármesteri hivatalnak lett volna dolga, hogy az uniós forrásokat felhasználva kiépítse az infrastrukturális feltételeket, ahogy azt korábban Kolozsvárott is megoldották.

VIDEÓ: Az akcióról



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!