A kamerákkal, szonárral felszerelt jármű a Titanic melletti területen fedezte fel a törmeléket, a szakemberek szerint ez nem jó hr, bár még nem igazolták, hogy honnan származnak a roncsok.


Roncsdarabokat találtak az Atlanti-óceánban, a Titanic közelében - írja a Sky News.

Sir James Burnell-Nugent admirális, a Királyi Haditengerészet korábbi flottájának főparancsnoka azt mondta, hogy mindez "arra utal, hogy ez a törmelék valamilyen módon összefügg a Titánnal".

A Sky lap amerikai tudósítója, James Matthews „jelentősnek” minősítette a bejelentést. Hozzátette: "A törmelék szó egyáltalán nem hangzik jól olyan helyzetben és olyan mélységben, ahol hatalmas a víznyomás. Úgy vélte, hogy ha a nagy nyomás széttörte a Titant, akkor a roncsok felfedezése a legrosszabb forgatókönyvnek felel meg.

Azt még nem erősítették meg, hogy a most felfedezett törmelék összefüggésben áll-e az eltűnt tengeralattjáróval.

Sir James Burnell-Nugent admirális, a Királyi Haditengerészet korábbi flottájának főparancsnoka azt mondta, hogy természetesen a Titanic mellett is van egy roncsmező, ez több hektáron is az elsüllyedt luxushajóról származó darabokkal van tele.

Ám ő úgy vélte, hogy a parti őrség meg tidja különböztetni ezeket. Megjegyezte: "úgy gondolom, hogy ez valószínűleg rossz hír, és azt sugallja, hogy a Titan felrobbanhatott a tengervíz hatalmas nyomása alatt, miközben úton volt a tengerfenékre".

Az eltűnt járművön öt ember volt: Hamish Harding brit milliárdos, Shahzada Dawood brit üzletember, fia, Suleman Dawood, az OceanGate amerikai székhelyű vezérigazgatója és alapítója, Stockton Rush, valamint Paul-Henri Nargeolet francia merülőpilóta.

A kereséshez több országból hajókat, repülőgépeket és víz alatti járműveket vezényeltek a területre, a mentők pedig az Atlanti-óceán távoli részét kutatták át, amely több mint kétszer akkora, mint az Egyesült Államok Connecticut állama.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!