Horváth Szilveszter, a Bács-Kiskun Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hétvégén mondott beszédet egy szabadszállási kampányrendezvényen, amiben amellett érvelt, miért éri meg a Fidesz-KDNP-re szavazni. A beszédről Facebook-videót is posztolt, de ezt azóta már törölték, írja a 444.

"Minekünk, cigányoknak van kultúránk, hagyományaink, nyelvünk, kereszténységünk. Ezt a kultúrát, hagyományokat, kereszténységünket el akarják venni idegen hatalmak. Az unió. Be akarják engedni ide, hazánkba azokat az embereket, akikről már ti is hallottatok a televízióban. Kimondom: migránsokat"

- hangzott el. Horváth azt is mondta, hogy a migránsok 90 százaléka terrorista, de a miniszterelnök, Orbán Viktor megvéd tőlük mindenkit.

"... ezeknek a migránsoknak a kultúrája, törvénye megengedi, hogy ha mész vele szemben az utcán, és rosszul nézel rá, vagy netán kér tőled egy cigarettát, és nem adsz neki, hogy késsel vegyen elégtételt"

- jelentette ki, hozzátéve: az "ő törvényük" azt sem bünteti, ha megkéselnek minket vagy

"megerőszakolják a gyerekeinket, akár tízen".

Horváth szerint az egyetlen, amit tehetünk, a következő: "legalább három embert fogjatok meg, aki szavazóképes, vigyétek be, és a Fidesz-KDNP neve mellé húzza be az X-et", mivel ezzel nemcsak a pártnak, hanem a saját családjainknak is segítünk, az ő védelmükben cselekszünk.