Az Index azt írja, több pomázi fórumon is feltűntek olyan bejegyzések, amik szerint autóban ülő férfiak gyerekeket próbálnak meg leszólítani a helyi HÉV-állomásnál.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a lap megkeresésére közölte: egy ilyen esetről kaptak bejelentést, múlt hét pénteken.

A 14 éves fiú, akivel megpróbáltak szóba elegyedni, továbbment a rollerével, így nem lett folytatása az ügynek, nem is követték.

Azóta a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a környéket. Már aznap külön ellenőrizték a HÉV-állomást és környékét, de eddig nem találtak olyan autót, amire illett volna a bejelentésben szereplő leírás.

A lap azt írja,

Facebookon terjed egy poszt, miszerint egy világos színű, régi Opelből "szólítgatják" a gyerekeket azzal a szöveggel, hogy "a nagypapa küldött, gyere velünk."

A helyiek, akiket az Index megkérdezett az esettel kapcsolatban, vagy a Facebook-poszt alapján ismerik a történetet, vagy nem is hallottak róla. A környékbeli bolti eladók közül sem vett észre senki bármilyen feltűnő dolgot a múlt héten.

A rendőrség azt közölte a lappal, hogy minden használható adatot megpróbálnak beszerezni, ezután is visszatérően ellenőrzik a HÉV-megállókat és az autókat.