Egy emberekkel tömött kocsmára csapott le a rendőrség a skóciai Greenockban szombaton, miközben az országban már nyomatékosan javasolták a bárok és szórakozóhelyek tulajdonosainak, hogy fontolják meg a zárva tartást, írja a Metro.

A rendőri akcióról megjelent egy videó is a Twitteren:

A rendőrséget egyébként a kocsmában tartózkodók között kirobbant balhé miatt hívták ki, ami a videó alapján az utcán folytatódott.

Nem ez az egyetlen videó, ami március 21-én készült a Cheers bárban. Egy másik felvételen állítólag a The Sun fotósa készít csoportképet a kocsmában ivókról. A pár másodperces felvételen jól látható, ahogy a fotóripoter minél közelebb tereli egymáshoz az embereket a kép kedvéért, ezzel fittyet hányva a hatóságok által javasolt 1,5-2 méteres távolságra:

hirdetés

Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap kilátásba helyezte a lakhelyelhagyási tilalmat is, ha az emberek nem tartják be a nyomatékosan javasolt egészségügyi távolságot egymás között.

Az Egyesült Királyságban eddig 10 Skóciában élő ember vesztette életét a koronavírus miatt, a tagország területén 416 fertőzöttet tartanak számon.


hirdetés