Egy hete, július 19-én erőteljes robbanás rázta meg az ajkai erőmű közelében élők nyugalmát.

Az erőmű egy addig üzemen kívüli kazánjának elektrofiltere robbant, mivel kapkodva és szakértelem nélkül igyekeztek használatba hozni - így véli felháborodott helyiek egy csoportja, akik látványos fotókat is megosztottak az esetről.

Csodával határos módon személyi sérülés nem történt, viszont a tető egy része darabjaira hullott.

A történtekről az Indexet egy olvasújuk tájékoztatta, ők pedig igyekeztek válaszokat kérni a Bakonyi Erőmű tulajdonosától és az ajkai polgármestertől is.

Egyedül az erőmű ígért visszahívást, ám ahelyett egy héttel később egy közleménnyel álltak elő, mely szerint átmeneti meghibásodás történt, melynek következtében az energetikai létesítmény por- és pernyekibocsátása ideiglenesen megnőtt.

"Az erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. munkatársai működési próbákat tartottak egy huzamosabb ideje üzemen kívül lévő kazánon, amikor a berendezéshez kapcsolódó elektrofilteren műszaki hiba keletkezett. Ennek következtében megsérült a filterhez kapcsolódó kompenzátor, valamint por és pernye távozott az erőmű nyugati kéményéből. A meghibásodás következtében személyi sérülés nem történt, továbbá egyéb szennyező anyag nem került a levegőbe."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>