Az első karnevált rendezték Rio de Janeiróban a koronavírus-járvány kitörése óta.

A BBC beszámolója szerint az idei felvonulás bajnoka egy olyan tánccsoport lett, amely az afro-brazil vallásokkal szembeni előítéletekre hívta fel a figyelmet.

Getty Images RIO DE JANEIRO, BRAZIL - APRIL 24: Members of Grande Rio samba school during the Special Group Parade on day four of the Rio de Janeiro 2022 Carnival at Marques de Sapucai Sambodrome on April 24, 2022 in Rio de Janeiro, Brazil. Rio de Janeiro's iconic carnival returns to the sambodrome after a two year suspension and postponements due to the coronavirus pandemic. (Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A Grande Rio Samba School Exú isten előtt tisztelgett a dalaival, táncaival és jelmezeivel, akit sokan tévesen démonnak titulálnak.

Tavaly törölték a felvonulást a koronavírus-járvány miatt, az idei rendezvényt pedig elméletileg februárban tartották volna meg, de épp ekkor újabb hullám robbant be Brazíliában, ezért csak most tudták megtartani a karnevált. Eduardo Paes riói polgármester egyébként Jair Bolsonaro brazil elnökkel szemben mindig szorgalmazta a lakosság oltakozását a járvány ellen.

A karneválokon hagyományosan tizenkét szambaiskola is összeméri az erejét az utcákon és a Sambadrome fesztiválközpontban, közülük kerül ki a bajnok.

A Grande Rio 2020-ban közel járt a cím megszerzéséhez, de akkor csak a második helyet sikerült megcsípniük.

Íme egy kis ízelítő az idei karneválról:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!