A front gyorsan átvonul, vasárnap késő délután kelet felé távozik a csapadék. Nyugat felől felszakadozik a felhőzet, délután a legtöbb helyen már a napsütésé lesz a főszerep.


Felhős és viharos idő lesz vasárnap, csupán a délutáni órákban kezd enyhülni az időjárás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész orszára kiadta a figyelmeztetést a zivatarok miatt.

Vasárnap eleinte országszerte esőre, záporokra, zivatarokra és felerősödő, helyenként viharos szélre készülhetünk. Elsősorban északon-északkeleten kiadós eső várhatót. A front gyorsan átvonul, késő délután kelet felé távozik a csapadék. Nyugat felől felszakadozik a felhőzet, délután a legtöbb helyen már a napsütésé lesz a főszerep. A csúcshőmérséklet 11 és 19 fok között alakul.

Hétfőn naposabb időben bízhatunk, de elszórtan azért még kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben délután 14-19 fokot mérhetünk. Hajnalban hűvösebb lesz, helyenként köd képződhet, 3 és 10 fok közötti minimumokra készülhetünk.

Kedden a reggeli pára, köd az észak tájakon csak lassan oszlik fel. Napközben a napos időszakok mellett elszórtan számíthatunk záporokra, kevés zivatarra. Északkeleten élénk lehet a délnyugati szél, másutt gyenge, mérsékelt lesz. 11-18 fokos maximumokra van kilátás.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!