A meteorológiai szolgálat vasárnapra két megyére adott ki citromsárga figyelmeztetést zivatarok, jégeső miatt.


A Tiszántúlon még nincs nyár igazán, szombaton is inkább erősen felhős vagy borult lesz az ég, de inkább a határ menti részeken, valamint Szabolcsban eshet tartósabban az eső. Vasárnap ott is csökken a felhőzet, kisüt a nap, és a jövő héten megérkezik a kánikula is.

A meteorológiai szolgálat vasárnapra két megyére adott ki citromsárga figyelmeztetést zivatarok, jégeső miatt.

Szombaton nyugaton számíthatunk a legtöbb napsütésre, keletebbre gyakran takarhatják felhők a napot. Északkeleten tartósan eshet, másutt helyenként alakulhat ki zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar.

- írja az Időkép.

Vasárnap országszerte többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti, északkeleti tájak felett eleinte több felhő lehet az égen. Egy-egy átmeneti zápor, esetleg zivatar csupán néhol északon, északkeleten fordulhat elő a délutáni, kora esti órákban. Az ország középső harmadán többfelé élénk lehet az északnyugati szél. Délutánra már 27 és 31 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn sok napsütés várható, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak egy-egy helyen fordulhat elő jelentéktelen zápor, zivatar. A déli-délnyugati szél a Dunántúlon élénk lehet. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakulhat.

Kedden napos-gomolyfelhős idő várható, keleten több helyen, nyugaton néhol számíthatunk záporokra, zivatarokra. A szél elsősorban zivatarok környezetében erősödhet fel. A maximumok 28-34 fok között alakulnak. Szerdán a nyugati tájak fölött lehet felhősebb az ég, helyenként zápor, kevés zivatar előfordulhat, míg a középső, keleti tájakon sok napsütés ígérkezik. 29-35 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!