Keleti szomszédaink azt nehezményezik, hogy némelyik magyar politikus nem tudott túllépni a több mint száz éve aláírt trianoni békeszerződésen. Most Szilágyi Péter beszéde verte ki a biztosítékot náluk.


Revizionista megnyilvánulásként értelmezte a román sajtó Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkárának a Veszprém megyei Porván, az Összetartozás hídjának átadóján tett szombati beszédét – írja a Transtelex.

Szilágyi Péter úgy fogalmazott, „a magyarságot az 1920. június 4-ei trianoni békediktátum után éltette a remény, hogy anyanyelvünk, hagyományaink és kultúránk nem csupán az emlékezet részei lesznek, hanem a mindennapok valósága”. Hozzátette, 13 éve született meg a döntés arról, hogy „nem engedjük, hogy az országhatárok szétválasszanak bennünket nemzettársainktól”. Szavai szerint a kormány a nemzet újraegyesítése mellett döntött, és elhatározta, hogy a külhoni magyarok ismét teljes jogú tagjai lesznek a nemzetnek.

„Több mint 100 év után még mindig panaszkodnak a trianoni békeszerződés miatt a magyar kormánytisztviselők” – idézi a Digi24-et a Transtelex.

A G4media pedig ezt írta: „Június 4. minden évben alkalmat ad a magyar tisztviselőknek arra, hogy felelevenítsék a revizionista retorikát a Magyar Királyság régi térképének újraalkotásáról.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!