A „genderideológiát” a nácik és a kommunisták cenzúrájához és könyvégetéséhez hasonlította egy merész vonalvezetésű posztban a belügyi államtitkár.


A belügyminiszter államtitkára vagy nem jár egyáltalán könyvesboltba, vagy véletlenül se venne ilyen könyvet a kezébe, ezért úgy kezdi a posztot, hogy „egy ismerőse" véletlenül két fiú csókját is ábrázoló, tiniképregényt talált egy könyvesboltban. Persze véletlen.

A gyanútlan „ismerős” az angolból fordított Szívdobbanás című kiadványt lapozgatta, amely arról szól, hogy két fiú egymásba szeret. Ez amúgy szinte bármelyik könyvesboltban megtalálható.

A világirodalom Platóntól Thomas Mannig persze nem volt ilyen ijedős, sőt, kellő érzékenységgel és művészien ábrázolták az azonos neműek közti szerelmet.

Rétvári a kormánypropagandának megfelelő módon ismerteti a könyvet, és hosszan fejtegeti, miért jelent szerinte veszélyt ez a gyerekekre.

A gyanútlan szülő Rétvári szerint „nem tudja, hogy most őt akarják provokálni, vagy a gyerekét átnevelni”.

A bejegyzés végén egy huszáros fordulattal párhuzamot von a kommunista cenzúrával és a náci könyvégetésekkel, holott pontosan lehet tudni némi történelmi ismerettel, hogy a bolsevikok és a nácik épp az ilyen könyveket üldözték, és éppen ők voltak azok, akik nem tűrték meg a hivatalos ideológiától eltérő véleményt vagy tartalmat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!