Félnek és szoronganak azok az egészségügyi dolgozók, akiket tavasz óta képeztek át egy részben online tanfolyamon intenzív terápiás szakápolókká - ezt mondta az RTL Híradónak a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Soós Adrianna úgy fogalmazott, "a szakma megcsúfolása" az, ha azt gondolják, hogy egy olyan képzettséget, tudást, amit évek alatt sajátítanak el a szakemberek, azt két-három hét alatt, távoktatás keretében meg lehet szerezni.

Szerinte most sokan rettegnek, hogy be kell állniuk az intenzív osztályra, attól félnek, hogy adott esetben nem ismerik fel, hogy milyen beavatkozásra lesz szükség.

Egy név nélkül nyilatkozó egészségügyi dolgozó azt mondta, ő félbehagyta a képzést, mert szerinte nem elvárható, hogy egy pár órás online tanfolyam után élet-halál közt lebegő betegek mellett álljanak helyt azok, akik 20-30 éve egészségügyi szakiskolában végeztek.

hirdetés

"Egy csomó mindent újra kell tanulni. Hiába vannak meg az alapok, de egy intenzíves képzés, egy lélegeztetőgépre kötött beteg a megfigyelése, monitorozása teljesen külön világ, egy teljesen más szakma"

- mondta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés