Maximum, ha überfan vagy. De akkor sem biztos.


Amióta a Jóbarátok 2004-ben véget ért, ezzel együtt pedig Jennifer Aniston házassága is Brad Pittel - amivel együtt pedig az ezredforduló nagy hollywoodi tündérmeséje is kiábrándítóan zárult -, abban a szent pillanatban elkezdődött a találgatás szakmai, közönség- és bulvároldalról. Vajon egyedül marad? Kivel jön össze legközelebb? Akar gyereket? (Ezek a kérdések azóta is többé-kevésbé konstansan jelen vannak). 

És így tovább: vajon képes lesz a vásznon is sztárrá válni és kitartóan építeni a karrierjét? Tudja überelni a jóbarátokbeli sikerét? Tud mást mutatni, mint a szerethető, hebrencs Rachel vicces személyiségét, ami gyakorlatilag a sajátján alapult? Tud drámai színésznőként is remekelni? Az idő szerencsére megválaszolta a kérdéseket, és Aniston bebizonyította, hogy szakmailag is a csúcsokat döngeti, és a kasszasikerei sem maradnak el. 

Miközben múlik az idő, küzd az ageism ellen és nagyobb szakmai kihívásokat is bevállal, melyekért díjazzák is, például a The Morning Show sokszor kedvelhető, sokszor elviselhetetlen, többek között alkoholproblémákkal és magánnyal küszködő, összetett karakterenként. 

Közben pedig időnként kiráz az ujjából egy-egy rosszabb-jobb vígjátékot, mint például nemrég a Gyagyás gyilkosság és a Netflixen nemrég debütált második része. Most összegyűjtöttünk pár érdekességet róla. 

A szülei lebeszélték a színészetről

Bár született komika, egyik szülője sem támogatta a színész-karrierjét, annak ellenére, hogy mindketten Hollywoodban dolgoztak. Aniston úgy döntött, csak azért is abba az irányba megy.

Ez volt az egyetlen módja, hogy lázadjak. Reméltem, hogy sikerülni fog, és bebizonyíthatom, hogy tévedett.”

Feketében csapatta a középiskolában

2016-ban azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy gyűlölte a gimit, és nagyon nem volt ízlése a külsejét illetően.

Nem az volt a cél, hogy én legyek a legszebb, hanem hogy én legyek a leglázadóbb, legkevésbé csini csaj.”

Jól ráérzett, hogy a Jóbarátokba kell mennie a Saturday Night Live helyett

A színésznő a világsikerű sitcom-sorozat előtt négy másik, nyilván nem túl sikeres szériában szerepelt, sőt, felfedezték a komikusi énjét is, nagyjából egy időben a Jóbarátok castingjával. Majdnem szerepelt is a Saturday Night Live-ban, ahol Gyagyás gyilkosság-beli partnere és régi barátja, Adam Sandler gyakran feltűnt. Ő árulta el később Oprah Winfrey-nek, hogy Aniston bátran visszautasított egy felkérést a Saturday Night Live-ból, mert megkapta Rachel szerepét a Jóbarátokban. Az SNL alkotóinak nem esett jól a döntés, sőt, biztosak voltak abban is, hogy Aniston nem a helyes irányt választotta.

Három videóklipben is szerepelt

Három zenei videóban is feltűnt a színésznő, az egyiket azért sokan ismerjük, ez a Rembrandtstól az I'll Be There for You, melyben a többi Jóbarátok-szereplővel együtt bohóckodik. A másik kettő: Walls (Circus) Tom Petty előadásában, illetve Melissa Etheridge I Want to Be in Love című dala.

Diszlexiás

Aniston elmondása szerint komoly gondokkal küzdött a tanulás terén, egészen addig, amíg a húszas évei elején ki nem derült, hogy nem a képességeivel van probléma, hanem diszlexiás. Addigra viszont már bőven túl sokáig gondolta magáról azt, hogy nem elég okos. „Nagy felfedezés volt” - mondta erről. - „Mintha minden gyermekkori traumám magyarázatot kapott volna.”

Két dologtól retteg: a víztől és a levegőtől

Azt talán sokan tudják, hogy retteg a repülős utazástól, de azt kevesebben, hogy a víztől is. 2015-ben Aniston játszott egy filmben, a Cake-ben, amelynek egyik vetítése után elárulta, milyen nehéz volt eljátszania az úszós jeleneteket, ugyanis nagyon fél a víz alatt. „Rettegek lemerülni. Még kiskoromban egyszer triciklivel köröztem egy úszómedence körül, majd bele is vezettem a járművet, amit aztán nem engedtem el. A bátyám próbált segíteni. Azóta egyszerűen nem merek lemerülni a víz alá.”

Az anyja szerint nem volt szép

Nemcsak a színészi tehetségét nem támogatták, de Anistonnak komoly problémája volt a külsejével is, aminek egy részét anyjának "köszönheti", akivel egy időben nem is beszélt. Elmondása szerint sok időbe telt egyáltalán elfogadnia a külsejét, és igazán csak a negyvenes éveire kezdte el magát komfortosan érezni a bőrében. Szerencsére azért pár filmben láthattuk nemcsak szépnek is, hanem "csak" érdekesnek: a Jóravaló feleségben például egy frusztrált, elhanyagolt nőt alakított, a Cake-ben pedig egy alkoholista, komoly tragédiával küzdő karaktert sminktelenül.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!