A szülőket tíz év börtönre ítélték, de januárban feltételesen szabadlábra helyezhetik őket.


Retteg a nyolcéves Tony Hudgell, mert hamarosan kiszabadulhatnak a börtönből a szülei, akik olyan súlyosan bántalmazták csecsemőként, hogy a fiúnak mindkét lábát amputálni kellett – írja a Daily Star. A pár már augusztusban szabadult volna, de akkor az igazságügyi miniszter közbenjárására ezt elhalasztották.

A pár korábban olyan súlyosan bántalmazta az akkor hathetes Tony-t, hogy a fiúnak több csontja eltört, leálltak szervei és vérmérgezést is kapott. A szülők tíz napig nem is hívtak orvost a gyerekhez, akinek később mindkét lábát amputálni kellett.

A pár már augusztusban automatikusan szabadult volna, de akkor Dominic Raab, brit igazságügyi miniszter közbelépett, így ezt elhalasztották. A Simpson és Smith azonban kérvényezte a feltételes szabadlábra helyezését, így akár már januárban szabadulhatnak.

Tony nevelőanyja, Paula ennek kapcsán azt mondta, hogy a gyerek még mindig mérges szüleire, és fél, hogy mi lesz, ha elhagyhatják a börtönt.

– mondta Paula.

A cikkben megjegyzik, hogy júniusban lépett életbe a Tonyról elnevezett törvény, amely szigorította a gyerekbántalmazók büntetését.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!