Részleges beismerő vallomást tett az az aszódi férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy néhány nappal ezelőtt megölt egy 73 éves férfit az unokatestvérével.


Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi elismerte, hogy járt a cselekmény helyszínén, de az elkövetés körülményeivel kapcsolatban másképp nyilatkozott, mint azt az eddigi nyomozás során meg lehet állapítani. A bűncselekmény másik gyanúsítottja nem tett vallomást.

A megalapozott gyanú szerint a a 35 éves K. Róbert és a 27 éves K. János már előre megbeszélte, hogy erővel fog pénzt és értékeket szerezni az idős férfitől. Ennek megfelelően a nyugdíjast már aszódi házába lépve bántalmazni kezdték, melynek során egy eszközzel a fejét ütötték illetve szúrták meg több ízben is.

A támadás következtében a férfi nem tudott ellenállást tanúsítani, így az elkövetők a házát átkutatták és onnan különböző értékeket magukhoz véve távoztak. A bántalmazott férfi olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A Pest Megyei Főügyészség szökés elrejtőzés veszélye miatt letartóztatást indítványozott a két férfival szemben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!