Öt szomszédja lelövésével gyanúsított férfi után kutatnak a hatóságok az Egyesült Államok Texas államában. Egy nyolcéves fiút és egy tizenéves lányt, valamint két nőt és egy férfit lőtt agyon.


A rendőrség helyi idő szerint szombat este tartott tájékoztatóján Greg Capers, San Jacinto megye rendőrhatóságának vezetője elmondta, hogy 10-20 mérföld sugarú körben keresik a 38 éves Francisco Oropezát, aki 15 órával a gyilkosságok elkövetése után is menekülésben van.

A rendőri vezető elmondta, hogy drónokat és keresőkutyákat is bevetettek, utóbbiak szagminta alapján próbálnak a férfi nyomára jutni.

A rendőri vezető az eset részleteivel kapcsolatban elmondta, hogy két női holttestet egy hálószobában találtak meg, az áldozatok két kisgyermeken feküdtek, láthatóan őket védelmezték testükkel. Két további áldozatot a bejárati ajtónál, míg a 8 éves gyerek holttestét egy másik szobában találták meg a kiérkező hatóságok. Az áldozatok mindegyike hondurasi származású volt.

A tömeggyilkosság előzménye, hogy a gyanúsított a késő esti órákban saját házának udvarán célba lőtt, szomszédai pedig a kerítésen keresztül arra kérték, hogy hagyja abba a lövöldözést, mert aludni szeretnének.

Francisco Oropeza ezt követően jelent meg az áldozatok házában, ahol a puskából tüzet nyitott. A gyanúsított a hatóságok feltételezése szerint ittas volt, a lövöldözés után egy közeli, sűrűn benőtt erdőbe menekült.

Az erőszakos cselekmény Texas állam délkeleti részén, Clevelandben, egy 8 ezer lakosú kisvárosban történt, mintegy 70 kilométerre Houstontól.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!