Felfüggesztett börtönt kapott az a 19 éves férfi, aki tavaly áprilisban a Konyárról Debrecenbe tartó vonaton a kalauzzal dulakodott és a bicskájával fenyegette a férfit.

Első fokon közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit 3 év próbaidőre felfüggesztettek, de a bíró pártfogó felügyeletet is elrendelt mellé.

A vádlott részegen szállt fel a vonatra, üvöltözött, és mikor a kalauz rászólt, majd le akarta őt szállítani a következő állomáson, akkor megfenyegette őt és egy kést, majd egy bicskát vett elő.

Mikor egy utas részólt, akkor elrakta ugyan ezeket, de az állomáson nem volt hajlandó leszállni. Ekkor elővette a bicskát, hadonászni kezdett, végül a kalauzzal dulakodott. Az utasok segítségével sikerült leteperni, és a szúróeszközt elvenni tőle. Az ellenőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az őrjöngő férfi - miközben a bicskáját követelte vissza - elővett egy eldobható borotvát, amit az utasok figyelmeztetésére elrakott és végül az újabb felszólításra leszállt a vonatról.

A bíróság figyelembe vette, hogy a férfi büntetett előéletű, de részben beismerő vallomást tett, és megbánta bűnét. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője tudomásul vették, de az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére - írta meg az Index.

Címlapkép: illusztráció, forrása: Google Maps