Már az indulásnál tönkretette álomnászútját egy angol férfi, akit alkoholos állapota és kínos viselkedése miatt leszállítottak a repülőről Manchesterben. Christopher Thomsont a Jet2 légitársaság 12 hónapra eltiltotta attól, hogy velük repüljön.


A 43 éves Christopher és felesége, Jenna romantikus nászútra indult még szeptemberben a görögországi Santorini szigetére. Az út azonban idő előtt véget ért. A férfi már az indulás előtt jó mélyen a pohár fenekére nézett és amikor kiderült, hogy késve indul majd a járat, dührohamot kapott.

A férj figyelmen kívül hagyta a Jet2 légitársaság személyzetének többszöri kérését, hogy hagyja abba az ivást és viselkedjen illő módon a repülőgép fedélzetén. A férfi tetézte a bajt azzal, hogy a kapitánynak is beszólt. Végül letartóztatták és lekísérték a gépről.

„A kapitány megállapította, hogy biztonsági kockázatot jelent a férfi jelenléte. Odament hozzá, hogy beszéljen vele, de nem járt sikerrel” – hangzott el a bírósági tárgyaláson. „Nincs arra utaló jel, hogy mindez aggodalmat, szorongást vagy félelmet keltettek volna az utasokban” – mondta Thomson ügyvédje, aki hozzátette: a férfi nagyon felelősségteljes ember, ablakosként dolgozik, nős, két lánya van és mélyen megbánta tettét.

A január végi manchesteri tárgyaláson Thomson bűnösnek vallotta magát, 10 hét börtönre ítélték, 12 hónapra felfüggesztve. Arra is kötelezték, hogy végezzen el 180 óra közérdekű munkát fizessen meg 510 font perköltséget. A Jet2 légitársaság 12 hónapra eltiltotta attól, hogy velük repüljön - írta meg a Daily Mail.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!