Alig nyitott ki újra a koronavírus-járvány miatti korlátozások lazításával a varsói állatkert, egy fiatal férfi máris óriási botrányt okozott. A 23 éves, a sajtóban meg nem nevezett férfi, valószínűleg tökrészegen mászott be a medvék kifutójára, egy mesterséges szigetre - írja az Independent című brit lap.


Amikor a férfit megközelítette a Sabrina nevű, öreg, volt cirkuszi medve, az a vízbe ugrott. A behatoló először menekülni próbált, de amikor a medve utána ugrott, és utolérte, birkózni kezdett vele. A jelentet több látogató is videóra vette.

This is the incident at Warsaw Zoo on Thursday when a drunk man entered the bear enclosure then tried to drown one of the animals after it pursued him.

The bear recovered physically but was extremely stressed, says the zoo. The man pleaded guilty to abuse pic.twitter.com/lcvG4w3hX9

- Notes from Poland ???????? (@notesfrompoland) May 23, 2020

Az állatkert szóvivője később azt nyilatkozta, hogy a fiatal férfinek óriási szerencséje, hogy csak az emberek közelségéhez szokott Sabrina volt a kis szigeten, amikor bemászott, különben aligha úszta volna meg súlyos sérülések nélkül.

A fiatal férfit végül tűzoltók hozták ki a kifutóról. Az incidensben ő és Sabrina sem sérült meg. A férfit állatkínzással vádolták meg, de azért is felelősségre vonják, amiért az előírások ellenére nem viselt maszkot. A fiatal férfit egy 400 ezer forinttól - 2,4 millió forintig terjedő bírsággal sújtották, eltiltották az alkoholfogyasztástól, és havi 20 óra közösségi munkára kötelezték.

Koronavírus - Még több hír a témában


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!