A „lúgos orvos” áldozata kommentálta a bíróság mai döntését. Szerinte mindegy mikor engedik ki az elkövetőt, ha kiengedik, az áldozat védtelen marad.


A Telexnek küldött közleményében reagált Renner Erika, a lúgos orvos egykori áldozata arra a hírre, hogy a bíróság úgy ítélte meg, jelenleg nem teljesülnek támadója feltételes szabadon bocsátásának feltételei.

Azt írja:

„Egy áldozat számára teljesen mindegy, hogy mennyit időt tölt el egy bűnöző elzárva. Teljesen mindegy, hogy mikor teszi őt ki a rendszer védtelenül újabb bűncselekménynek. Az elzárás a társadalom igényét elégíti ki, hogy aki ilyet elkövet, azt zárják el a társadalom, közügyek, esetleg a hivatása elől. Tehát

A jelenleg a rendszer biztosítja az elkövető részére, hogy befejezze a bűncselekményét, amit elkezdett, vagy tovább folytathassa azt, amit tett az áldozatával. Mert mi kell ahhoz, hogy valaki újra a bűncselekményét megtehesse, folytathassa? Kell, hogy mindenféle ellenőrzés és kényszerintézkedés nélkül szabadon lehessen, hogy ellenőrizetlen legyen, ha megjelenik az áldozatánál, és kell, hogy az áldozat ne tudjon segítséget kérni. Egyszóval az kell, hogy az áldozat védtelen legyen. Ez ma Magyarországon 2024-ben így van”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!